fredag 21 februari 2014

Ishallen


Den här byggnaden gör verkligen skäl för namnet, för där är iskallt inne. Det är snudd på varmare utomhus. När mina barn var små var det ett annat Fryshus som användes för att åka skridsko i. Det var ett slags provisorium som inte var isolerat över huvud taget. De sista åren var det lufthål rakt genom väggarna. Antagligen testade kommunen ett billigt alternativ av ventilation. Det framfördes klagomål på den här ishallen år efter år, men det fanns aldrig några pengar att bygga en ny för. Däremot fanns det pengar till en massa onödiga skrytbyggen som efter nåt år stod helt tomma.

Långt om länge revs eländet och det byggdes en ny Ishall. Rasmus och jag har varit där ganska mycket och vi har alltid varit nöjda. Jag har kunnat sitta och läsa eller t.o.m. handarbeta medan han spelat hockey med kompisar. Den här veckan när det varit sportlov har vi varit där två gånger och jag har frusit något enormt. De som är på isen håller helt klart värmen, men det måste vara en hyfsad temperatur för de föräldrar eller andra anhöriga som sitter och tittar på. Jag gissar att värmekostnaden har varit för hög, så nu är det meningen att man ska antingen sitta och hacka tänder eller bylta på sig så man liknar en nordpolsresenär. Att handarbeta är inte att tänka på längre. Jag hade en bok med sista gången och det var med nöd och näppe jag kunde vända blad. Jag vågade inte ta vantarna av mig, för då hade fingrarna stelnat till istappar.

Jag har inte åkt skridsko sedan mina barn var små, och jag äger inga skridsko längre. Känns skönt att ha ett giltigt skäl för att inte kasa runt på isen. Jag har aldrig varit någon isprinsessa. Nu kände jag mig snarare som en isig prinsessa. Fast med den munderingen jag hade så var nog form och omfång mer likt ett kylskåp.

14 kommentarer:

  1. Jag tycker absolut att du ska skaffa dej ett par skridskor och ut på isen ;-) Du kanske blir antagen till nästa OS! ...Jag kunde inte låta bli att fotografera henne......Tanten var trevlig att prata med.. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror inte jag är riktigt typen för att dansa runt på isen. Jag passar bättre som åskådare.

      Radera
  2. usch då, det är hemskt att frysa så där, ännu varmare kläder eller så får du köpa skridskor så att du håller dig i rörelse :)
    kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det får nog bli ett extra lager kläder gissar jag.

      Radera
  3. När jag blir frössen är det bara bastun som hjälper.
    Isprinsessa var jag som liten, åkte och åkte och åkte på ån som jag skottat upp en isplätt på.
    Åkte ända till att det knakade i isen, som det alltid gör....
    då sprang jag med skridskorna på så fort jag bara hann.
    Klart jag inte blev någon OS kandidat dådå, och ingen musik hade jag,
    fick sjunga för fulla muggar "lyckliga gatan du finns inte mer..." eller någon psalm som
    jag brukade sjunga för min gamla farmor så hon grät....

    Nu är det längesen jag stått på ett par skridskor,
    skulle nog inte bli så bra alls.

    Tjingelingen från Rantamor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har säkert inte glömt att åka skridsko. Du har ju varit en skridskoprinsessa och de gamla takterna sitter alla gånger i. Du hade stor variation på din reportoar.

      Radera
  4. När jag såg Betty Boop piruettera här ovanför trodde jag först du hade inspirerats till en karriär i konståkning :) Många, många år sedan jag stod på ett par skridskor, men jag har dem kvar... någonstans... frågan är bara var...
    Trevlig helg!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Nej, den risken är mycket liten att jag ska ge mig ut på isen. Du får leta lite mer noggrant, så du hittar dem.

      Radera
  5. Man förstår att det drar energi att få isen frusen och hallen skapligt behaglig. Så visst måste det vara ett problem. Men det verkar som om det varit bättre.
    Ja, sätt du dig vid symaskinen istället för att köpa skridskor. Jag kommer inte sy till någon docka mer. Det var att roligt att gå igenom mönstren. Slit dem med hälsan som sagt. Det är inte senaste Parismodet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har inte varit så isande kallt tidigare om åren, så något måste ha hänt. Jag blev jätteglad för mönsterna och nu ska jag leta fram stuvbitar och garn. Det är mer nödvändigt med dockkläder än med skridskor.

      Radera
  6. Fy tusan för att frysa så man hackar tänder, brrrrrrrrrrrrr
    Vi har en ishall i Gislaved 2 mil bort, men jag gillar inte dem, precis som du skriver, kallare inne än ute.
    Som barn och tonåring åkte vi alltid ute, vad annars, man fick ta sig till 'platserna själv, inga föräldrar som skjutsade oss hit och dit. Det gällde alla barn på den tiden. Så mycket som jag åkte blev jag faktiskt mycket duktig, det var mycket roligt att både få åka skridskor som att glida fram på skidor.Det var tider det
    Givetvis har jag kvar dem, men inte heller åkt på dem på länge. Jag var i Ängelholm hos dotter då åkte vi och töserna i ishallen, men det var typ 5-6 år sedan, jag var rädd för att falla och bryta benen så åkningen blev inte som jag tänkt, *fniss*
    Men hon Betty Boop, hon kan minsann allt !
    Trevlig helg, kram/ Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag åkte också mycket skridskor som barn och tonåring och då åkte vi ute. Fanns ingen inomhushall. Skidor har jag däremot aldrig åkt. Betty Boop är en stjärna på allt hon tar sig för.

      Radera
  7. Finns det inte skridskor med stödhjul? Det hade jag behövt, kanske en uppfinning för mormödrar! Du kanske kan stötta dig på en ishockey klubba också. Allt för att hålla värmen.
    Kram Agneta
    PS. Glöm inte hjälmen den isolerar också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Vilka bra tips jag fick. De där mormorskridskorna verkar vara toppen.

      Radera