tisdag 15 oktober 2013

Sportmode


Tidigare var sportkläder något som bara förknippades med sport. Med tiden så blev det väldigt viktigt att man hade"rätt" märke på sin kläder och idag är sportkläder verkligen stort på modefronten. Man kan nog snart inte köpa ett par helt vanliga gympadojor utan nåt märke på, även om jag är övertygad om att de skulle fungera alldeles utmärkt att ha på fötterna. Jag tycker att många av kläderna är väldigt fina och jag tvekar inte att köpa något plagg i en sportaffär ifall jag gillar det. Däremot struntar jag i om det är ett märke som är populärt eller inte. Bara för att en vara har ett visst märke, så betyder det inte att den är bäst.


När det gäller fotbollen så är det lite annorlunda. På plan är spelarna ganska lika klädda förutom olika färg på matchtröjorna. Jag tänker mer på tränarna och gubbarna i klubbens styrelse. De är uppklädda till tänderna som om de var på väg till nån finare fest. Jag tycker definitivt inte det är fel att vara välklädd, men jag är lite fundersam. Man ser aldrig eller i varje fall sällan att någon i publiken kommer i kostym och slips. De kvinnor som går på matcherna tror jag faktiskt lämnar de högklackade hemma och tar sig dit i något bekvämare skor, och jag är helt övertygad om att de inte tar på sig nån partyblåsa. Jag har sett på friidrottsgalor på TV ibland och där är tränarna ofta klädda i träningsoverall eller i varje fall så har de inte varit hos någon stylist innan de gick dit. Jag undrar när den här klädkoden bland fotbollstränare startade egentligen.


Allt ändras ju med tiden och jag tänker på hur de var klädda förr de som spelade golf eller tennis. Det var också lite annorlunda. När jag var på Sofiero senast så fick jag se Kronprinsessan Margarethas golfkläder. Det var en lång vådkjol och en midjekort jacka.


Det som fångade mitt intresse allra mest var hennes hatt......en stor pladuska med brätte. Den var så tjusig. Hela munderingen var sagolikt vacker. Mycket snyggare än det som de kvinnliga spelarna bär idag. Det är så likriktat och enda skillnaden är väl vilket klädmärke som de blir sponsrade av. Som ni förstår så är jag mer intresserad av mode än sport.

16 kommentarer:

  1. det där med kostymer på fotbollstränare, det har jag också reagerat över, egentligen rätt löjligt att vara klädd så där på matcherna
    jag bryr mig heller inte om något märke, för det är som du säger, skon eller plagget är ju inte sämre bara för att märket inte är känt
    kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Efteråt kramas de ju alltid om och ibland är spelarna ganska leriga. Blir väl kemtvätten direkt för den kostymen.

      Radera
  2. Jag har också undrat varför de är uppklädda som om de skulle på Nobelfest!!!.........Jag är också min egen chef.men ibland så är det några måsten som skatan kommer med.. Kram!

    SvaraRadera
  3. Skulle verkligen vara roligt att få veta varför dessa fotbollstränare är så uppklädda.... dressen som du har fotat ifrån Sofiero, inte så praktisk med den långa kjolen kanske, men den så ändå bekväm ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är säkert inte praktisk, men eftersom dammodet var så med långa kjolar så var det nog nödvändigt för att få visa sig på golfbanan.

      Radera
  4. Även jag har undrat varför fotbollstränarna är kostymklädda.
    Jo jag tyckte också om "pladuskan" - det måste väl vara ett skånskt uttryck.
    Jag handlar också i sportaffärer fast jag är helt ointresserad av sport.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har jag aldrig tänkt på ...det kanske är ett skånskt uttryck. Men idag när det är så vanligt med annorlunda ord, så tycker jag det kunde platsa i SAO.

      Radera
  5. Pladuskan har jag också sett någon gång tidigare och förundrats över hur stor den är, men hon klädde i den riktigt bra.
    Undrar om fotbollstränarna har kostym för att göra skillnad? Att de helt enkelt bär kostym som om det var en uniform eller ditåt.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon var verklig tjusig i den där munderingen. Jag förstår inte varför inte tränare inom alla sporter då bär kostym. Då skulle man genast veta vem som var tränare.

      Radera
  6. Samma här, sport är inte mitt huvudintresse, fast ikväll blir det slötitt på fotboll med stickning för händer.
    Det var inget annat intressant på tv.
    Kram Inger

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har man bara ett handarbete i händerna så går det att slötitta på vilket program som helst...t.o.m. sport.

      Radera
  7. Svar
    1. Mode är mycket mer spännande än sport.

      Radera
  8. Jag som älskar hattar och långa kjolar...Tänk om jag skulle ta och börja spela golf;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag absolut du ska göra. Golfen hade fått ett uppsving då.

      Radera